איך ניעור קל של השרירים יכול לעזור בהפחתת מתח נפשי?

אודות

מגזין רוגע משלב מגוון כותבים בתחומים שונים ממטפלים בטיפולים אלטרנטיביים, עד טכניקות לחיזוק, הרפייה וכל מה שיכול לחזק ולהוריד את המתח היום-יומי.

פוסטים אחרונים

עקבו אחרינו

קטע מהסדנה בחינם

מטפל.ת רוצה לכתוב במגזין?

נשמח לשמוע ממך – ליצירת קשר

ניעור-שרירים-לשחרור-מתח

ניעור שרירים, או תרגול של ניעור עדין של הגוף והשרירים, יכול להיות כלי אפקטיבי להורדת מתח נפשי ולהרפיית הגוף. מדובר בטכניקה פשוטה שניתן לשלב ביומיום, והיא מתבססת על העיקרון של שחרור מתח פיזי שמצטבר בגוף, אשר לעיתים קרובות מתקשר למתח נפשי. הנה כמה דרכים בהן ניעור שרירים יכול לעזור:

1. שחרור מתח פיזי שנצבר בשרירים:

כאשר אנו מתוחים נפשית, הגוף נוטה להגיב באמצעות כיווץ שרירים. זה יכול לגרום לכאב או נוקשות בשרירים, בעיקר באזורים כמו הכתפיים, הצוואר והגב. ניעור עדין של השרירים יכול לעזור להרפות את הכיווץ הזה, ולשחרר את המתח שהצטבר באזורים אלו.

2. שיפור זרימת הדם:

תנועת ניעור קלה יכולה לעודד זרימת דם טובה יותר לשרירים ולאזורים בהם קיים מתח, מה שעוזר לחמצן להגיע לתאים ולשפר את התחושה הפיזית והאנרגטית בגוף. זרימה טובה יותר של דם יכולה גם לעזור להוריד את תחושת הכבדות או הקשיחות בשרירים, שתוצאה לעיתים ממתח נפשי.

3. הרפיית מערכת העצבים:

ניעור שרירים מעורר את הגוף באופן עדין ומסייע להרפיית מערכת העצבים, שהיא בדרך כלל דרוכה במצבי מתח. פעולת הניעור מפעילה גירויים עדינים, שמאותתים למערכת העצבים כי אין איום מיידי, ומסייעים להוריד את רמות הקורטיזול (הורמון המתח).

4. החזרת הגוף לתנועה טבעית:

במהלך היום, במיוחד במצבים של מתח, אנחנו נוטים להישאר בתנוחות מקובעות או קפואות לזמן ארוך (כמו ישיבה ממושכת מול מחשב). ניעור הגוף מחזיר את התנועתיות הטבעית של הגוף ומסייע לשבור את הדפוסים המקובעים הללו, מה שיכול להוביל לתחושה של שחרור ורוגע.

5. שחרור רגשי באמצעות תנועה:

ישנה גישה בטיפול גופני-נפשי לפיה הרגשות שלנו נאגרים בגוף בצורה של מתח פיזי. ניעור שרירים יכול לעזור לשחרר רגשות לא מעובדים שיכולים להיות חלק מהמתח הנפשי. התנועה עצמה מאפשרת לבטא רגשות כלואים דרך הגוף בצורה טבעית.

6. שילוב עם טכניקות נשימה:

כדי למקסם את ההשפעה, ניתן לשלב ניעור שרירים עם תרגילי נשימה עמוקה ומודעת. הנשימה מגבירה את הרגיעה ומוסיפה תחושת קרקוע לגוף. שילוב של נשימה עמוקה עם תנועות ניעור יכול לעזור להעמיק את ההשפעה המרגיעה.

7. פעולה אינטואיטיבית וטבעית:

בעלי חיים רבים משתמשים בניעור גוף לאחר מצבי מתח או פחד, כחלק מהתגובה הטבעית לשחרור אנרגיה עודפת. בני אדם יכולים לאמץ את התנועה הזאת כחלק מהתנהלות יומיומית כדי לשחרר עומס.

דוגמה לתרגיל ניעור:

  • עמוד בתנוחה נוחה, עם רגליים ברוחב האגן.
  • התחל בניעור קל של הידיים והכתפיים, ולאט לאט הרחב את התנועה לכל חלקי הגוף – רגליים, גב, צוואר.
  • הניע את הגוף בצורה רכה, כאילו אתה משחרר נוזלים תקועים בתוך השרירים.
  • שמור על נשימה רגועה ומשוחררת במהלך התרגיל.
  • תרגול של 2-5 דקות מספיק כדי לחוש שינוי בהרגשה.

זה נשמע די פשוט אבל זה פשוט עובד!

ניעור שרירים יכול לעזור להפחית מתח נפשי דרך הרפיית השרירים, שיפור זרימת הדם, ושחרור רגשי. זהו תרגול פשוט שקל לשלב אותו ביומיום, וניתן להשתמש בו כדי להתמודד עם מתחים פיזיים ונפשיים באופן מהיר ואפקטיבי. אולי בהתחלה זה נשמע די טיפשי אבל אחרי כמה שחרורים מתחילים לשים לב להבדל. שחרור הגוף עוזר גם לשחרור הנפש.

מוזמנים לקרוא עוד על איך איזון הגוף יכול לעזור באיזון הנפש עם הליכה על חבל לחיזוק והרגעה.

מאחלים לכם הרבה רוגע ושלווה

צוות מגזין רוגע

תמונה של רוגע

רוגע

מגזין רוגע משלב מגוון כותבים בתחומים שונים ממטפלים בטיפולים אלטרנטיביים, עד טכניקות לחיזוק, הרפייה וכל מה שיכול לחזק ולהוריד את המתח היום-יומי

המידע במאמר זה הוא כללי בלבד ואינו מהווה ייעוץ רפואי/מקצועי. מומלץ לפנות לאיש מקצוע רפואי לפני קבלת החלטות הנוגעות לטיפול או לבריאות. אחריות השימוש במידע וקבלת החלטות בריאותיות היא שלכם בלבד, בהתאם לתנאי השימוש המפורטים באתר.

השאירו תגובה

לקבלת עדכונים במייל:

לעדכונים שוטפים, טיפים ומבצעים בדוא"ל